Toppenkväll

Himmelskt god kalkon, smarrig stuffing och mumsig pumpapaj blandat med massa skratt och diskussioner. En fantastiskt bra torsdagskväll helt enkelt!


Tack Hanna!! :D




Kalkon och tidsbrist

Nu bär det snart iväg till Hanna banan för hennes mycket trevligt (och ambitiösa) Thanksgiving middag som hon och hennes pappa har ordnat såhär lite i efterskott :)
Vi ska äta pumpapaj och kalkon med mera. Mycket skoj och mumsigt ska det bli.
Har dessutom lyckats vara rätt så flitig idag och skrivit klart nästan hela min supertråkiga litteraturrapport som jag måste ordbajsa fram den här veckan. Blö blö blö! Men snart så..







Än en gång kan jag bara konstatera att jag har för tok för lite tid att göra alla saker jag vill göra. Alternativen är så lockande och just nu många. Lyxproblem kan tyckas men gu så svårt det är att behöva säga nej till sker som man så gärna vill vara del i. Jag skulle behöva en klon no doubt. Men men, valen måste göras...

Räddningen för mina grannar..??

Det finns tydligen några goda själar i min förening ändå. Känns skönt.
Den här VÄLDIGT ärliga gärningen (lappen i trapphuset) förtjänar många pluspoäng tycker jag.

Hipp hipp hurra för min härligt ärliga granne!!!






Snölykta

Fantastiskt härligt att vara ute i snön (när det inte blåser kuling) och greja med snöaktiviteter. Ha inte lyckats åka pulka ännu tyvärr men byggde två snölyktor och en liten snögubbe på balkongen.
Jag ville ju ha dem på balkongen så man kan se dem innefrån. Tyvärr så har vi inte så mycket snö på balkongen, inte nog för att göra lyktor iaf så det vara bara att traska ut med en hink och hämta. Ytterligare en anledning för mina grannar att öppna en egen slinga på den berömde anslagstavlan om mig...
Galen eller inte fint blev det :) Och nästan det viktigaste av allt, jag har nu två stycken lyktor medan
Hanna bara har 1. mohaha!



(Knäpp?) Murry med snöhink

Men se så fint de blir :)


Blondinbella

Ja ok jag läser hennes blogg. Inte varje dag men rätt ofta ändå. Den är rätt kul att läsa och ännu roligare är det att läsa alla kommentarer.
Senaste nytt var tydligen att hon klippt håret och en av många kommentarer var:
 "Fy fasen va tradig frisyr! Du har juh fan knappt rört håret, synd att du inte gjorde någon finare och annorlundare frisyr för den du har nu är så jäkla tråkig!"
 Jag egentligen bara se en anledning till att man orkar skriva något så menlöst, att hon vill få reaktioner för att folk som gillar Bella ska gå in på hennes blogg och kolla. Jag blev faktiskt tvungen att kolla om det funkat... inga kommentarer fanns det iaf. Men jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg hennes tråkiga bild och hår (med tanke på hårattacken) men framförallt när jag läser hennes "slogan" under Bloggnamnet som är "Och kom ihåg behandla andra så som du själv vill bli behandlad!" ....eeeh??? hahaha!!




Dinkelmuffins

Helt fantastiska dinkelmuffins som passar lika bra till frukost som till mellanmål på eftermiddagen.
Ger mycket långvarig mättnad och är såklart supernyttiga :) Är lite pilliga att göra med allt bananmosande men är helt klart värda besväret. Receptet är för en enkel sats men jag brukar göra en dubbel. De går åt så snabbt och när man väl är igång är det lika bra :)

Dinkelmuffins

2 dl dinkelmjöl
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl vetekli
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl hackade valnötter
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
1 msk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 dl kesella
3 mosade bananer
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål (det gör man för att bikarbonatet ska bli jämnt fördelat). Blanda sen i de "blöta" och rör allt till en smet. Klicka ut i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Gräddningstiden varierar något beroende på hur stora formarna och hur mycket smet du har i. Ibland kan det vara bra att köra ett par extra minuter med plåten lite lägre ner i ugnen och lite lägre gradantal.

Låt det väl smaka!! :D







Jag trivs bättre häääär

Det blåser kuling utanför och snön viner. Svårt att ta sig iväg till studentpalatset idag må jag säga..
Burr burr...jag trivs bättre här med te och mjuka snälla byxor och mysiga tofflor....




Minnen

Idag när jag promenerade förbi Slussen och funderade hop med JG vad det skulle bli av denna grå tråkiga men ack så behövliga plats så mindes jag en rätt tragikomisk (men mest komisk) grej som hände en gång på bussen in mot slussen.

Jag satt med min mamma på bussen och jag hade precis fåt reda på att jag fått MVG i så gott som alla ämnen den terminen (det var på gymnasiet för typ 100 år sen). As-stolt som jag var satt jag och pratade högt om hur bra det gått, vilka ämnen det gällde mm. Inte helt i enlighet med jantelagen kanske och jag irriterade säkert en hel bunt. (Ve och fasa)
När vi sedan rullade in mot slussen så var samtalet om betygen slut och jag började prata om hur ful Slussen var och att den borde byggas om till något mer trevligare. Då rinner tydligen bägaren över för mannen framför mig för han vänder sig om och fräser "Är du så jävla snygg då???" Eeeeh, nä sa jag....men snyggare än Slussen iaf.

Denna härliga jantelag och dessa härliga surgubbar. Give me more!


Inte är stället vackert iaf....




Nintendo Wiiiiiiiiii

Igår köpte jag och JG ett Nintendo Wii. Wiiiihooo vad kul det var att köra. Vi började basic med Wii Sports. JG å jag har tävlat  bowling, golf baseball, tennis mm. Golfen kändes inte helt verklighetstroget. Kvalitén på svingen speglade inte direkt utfallet på golfen så JG var inte så överlägsen som han är på banan. Faktum är att han fick FETSPÖ mohaha!
Bowlingen kändes rätt verklighetstrogen dock. Askul och vilken träning sen. Varje klot som ska iväg kräver ett utfall och tennis har gett min rygg ordentligt med träningsvärk. Perfekt kombo måste jag säga!!







Vinterstockholm

Vacker dag i Stockholm och som gjord för en lång lång promenad.
JG och jag strosade från Kungsholmen över Västerbron till söder och vidare genom gamla stan tillbaka mot city. Vi strosade på julmarknaden på Stortorget och fikade på gamla stans mest härliga fik, Chokladkoppen. Älskar det stället, inte bara för att de gör underbar varm choklad för frusna promenerare, jag har en alldeles egen relation till det stället.
Sensommaren när jag var bara 16 år så satt jag på deras uteservering sent på kvällen och väntade på bussen som skulle gå från slussen över en timme senare. (Där jag växte upp gick bussarna inte ofta) Jag satt och drack varm choklad och småsnyftade för min flickvän och jag hade det lite struligt. Inte helt lätt att vara kär i en tjej när man är 16 och allt är nytt.
Det var inte så mycket folk där och en i personalen kom ut och satte sig med mig för att prata lite (Chokladkoppen är för er som inte vet ett gay-café) och rätt som det var så hade jag berättat alltihop. Att jag var så kär men att allt var hemligt och hon nog inte helt visste om hon ville vara ihop med en tjej.
De tog så bra hand om mig och gav mig dessutom världens största chokladkaka att äta på. Problemet är att jag verkligen inte gillar choklad (jag vet, typ enda tjejen i världen som inte gör det). Jag försökte VERKLIGEN att äta hela kakan men fick kväljningar efter typ 3 skedar. Det bara gick inte. Å de som var så söta mot mig.
Enda sen dess har chokladkoppen, trots chokladen eller kanske just därför, haft en särskild plats i mitt hjärta.





En ny kategori

Hej!

Idag är starten för en ny kategori här på min blogg nämligen "I huvudet på Murry". Den kategorin kommer innehålla mer nära och personliga texter om olika ämnen. Texter som handlar om något som jag vill förmedla.

Jag kommer såklart fortsätta skriva under "det ljuva vardagslivet". Faktum är att jag antagligen i huvudsak kommer fortsätta skriva under den kategorin. Där släpper jag mig helt fri från allt vad krav på substans och formalia heter. En skön ventil helt enkelt.

"I huvudet på Murry" inleder idag med en historia om en period i mitt liv som inte var så kul. En text om att känna skam när man blir illa behandlad samt en text om att stå upp för sig själv. När jag väl började skriva så upptäckte jag att den skulle bli ganska lång, men mer förkortad än såhär var det svårt att göra den. Håll till godo :)



Om skam och att våga stå upp för sig själv

Idag vill jag berätta en del av min historia. En del som inte är så kul.
Jag är en person som är mycket för rättvisa och jag avskyr att se andra bli illa behandlade. Jag är ofta den som säger ifrån om jag ser eller hör något. En egenskap som kanske inte alltid är till min fördel men det struntar jag i. Jag har alltid haft och har fortfarande lätt för att utrycka mina åsikter och argumentera för dem. Det tänker jag fortsätta med.


 Men vad händer när det är jag som blir illa behandlad? Är jag lika duktig på att gå i klinch då? Såklart inte. Om jag vet att jag har gjort allt till 100 % rätt så kan det gå men visst minsta tvivel om att jag gjort något fel (att jag är fel) på något sätt så kan jag lätt bli lite rädd och tyst. Jag förstår inte alltid helt varför.


En av de jobbigaste perioderna i mitt vuxna liv var på en arbetsplats där min chef (en av dem) fick mig att må väldigt dåligt. Jag förstod detinte riktigt i början men upptäckte det så smått genom att jag var väldigt stressad på jobbet. Inte för att jag hade jättemycket att göra utan för att jag hela tiden var nervös för att göra fel och sökte samtidigt hela tiden bekräftelse från min chef att jag gjort mitt jobb bra och rätt. Vissa dagar var chefen vänlig och vissa dagar inte. De dagar hon inte var det sökte jag bekräftelsen ännu hårdare vilket gjorde mig ännu mer stressad.


I det här läget så skulle jag nog säga att det i stor del handlade om mig, min upplevelse och mitt bekräftelsebehov. Det som saknades här var att jag i kunde säga till mig själv: "Du är bra som du är Murry. Vad hon anser gör inte dig till en bättre eller sämre människa. Ska du vara ärlig så är inte hennes åsikt lämplig att bedöma om du gör ett bra jobb eller inte heller. Vad hon tycker verkar snarare baseras på hennes dagshumör". Säga det och tro på det dessutom.


Nu hade jag tyvärr inte den styrkan men som tur är har jag ju ett visst mått av anamma i mig och jag tog efter några för många sarkastiska kommentarer och början till kroniskt magont mod till mig och gick och pratade med vår gemensamma chef. Jag försökte förklara vad jag kände och att hon ofta kom med kommentarer och helt plötsligt kunde dyka upp från ingenstans för att handgripligen kontrollera vad jag höll på med. Problemet var att han inte alls är bekant med den här bilden av personen i fråga och blir väldigt förvånad. Jag tror inte att han tog det här helt på allvar heller. Han lovar dock att prata med henne.


Tyvärr visar sig det här pratet vara det sämsta strategiska move jag kunde göra. Från den dagen så eskalerar det hela och i min oförmåga att stå upp för mig själv och mot den orättvisa behandlingen så mår jag bara sämre och sämre. Den sista månaden gråter jag mig till sömns varje kväll och vaknar med magont. Söndagar går åt att fasa inför måndagen.


Ett par veckor innan jag ska sluta kommer det. Jag har klantat mig. Ifrågasättande är helt klart på sin plats. Jag ber så mycket om ursäkt, förklara varför det hände och ber återigen om ursäkt. Det räcker inte. Inom loppet av 2 timmar kommer hon förbi 2 gånger till med samma attack (det är så hon beter sig) och hon ringer även 3 gånger i samma ärende. Varje gång ber jag om ursäkt för mitt beteende.


Dagen efter har jag mot alla odds tillsammans med min terapeut (som jag har börjat hos igen under den här tiden) fattat mod att ifrågasätta tillbaka. "Jag tycker det känns konstigt att du både ringer och kommer förbi flera gånger om det här..." längre än så hinner jag inte försen jag blir indragen på ett konferensrum och utskälld efter noter. Jag tappar helt talförmågan. Jag som aldrig tappar talförmågan. Jag som står upp för orättvisor står där helt tyst och tar massa skit jag inte förtjänar. Dagen jag slutade fick inte ens ett "tack för den här tiden" från någon på min avdelning. Att det var min sista dag ignorerades helt.


Tung historia och den känns fortfarande tung när jag skriver ner den. Men den är egentligen inte huvudpoängen här. Hur min chef behandlade mig var odrägligt men det viktiga är att jag lät henne behandla mig så. Jag lät allt hon sa gå rätt in utan urskiljning.  Och jag skämdes. Skämdes både för att jag lät henne behandla mig som hon gjorde och skämdes för att jag någonstans undrade om det inte var mig det var fel på ändå. Jag skämdes och var rädd att andra skulle se.


Människor som inte vill mitt bästa kommer jag garanterat stöta på fler gånger i livet, det går inte att göra något åt. Det beror inte på mig utan på dem. Det tog mig lång tid att resa mig igen och bygga upp den integritet och självkänsla som jag lät min chef rasera på bara några månader. En resa jag kan berätta om en annan gång. Jag hoppas i alla fall att jag idag på ett bättre sätt skulle kunna hantera och möta en sån här situation.   


Jag har aldrig skrivit något om det här förut och jag märker att det fortfarande är förknippat till viss del med skam. Men det är just därför jag vill skriva om det. För varför ska jag skämmas över att ha blivit illa behandlad och för att jag mått dåligt av det? Jag tror att det är så "förtryckarna" får sin makt. Genom skammen och den tystnad som skammen föder.


Om jag vågar säga att jag blir sårad eller jag mår inte bra av hur du beter dig mot mig och samtidigt stod upp för sig själva och sa "Jag accepterar inte att du behandlar mig såhär" så försvagas den makten. Det gäller för alla och oavsett om det är din chef, din partner, en kille/tjej i plugget, din mamma osv.


Om du och jag inte tillåter andra att trampa på oss så kan det inte göra det heller.


Sleep over


Nadia är min stand in för Johan inatt. Hon har spöat mig  Sverige-spelet (ingen stor bedrift för visso, jag suger på årtal och prinsar) vi har kollat på Grey's (såklart) och nu är det bestämt sovdags.

Natti!

Jag på Studentpalatset imorn:


Mums

Riktigt goda och fina blev de. Blev såklart tvungen provsmaka en bit med JG.
Ska bli härligt med frukost imorn. Brukar inte äta bröd i vanliga fall men efter allt slit så är jag helt klart värd det :)







Två små limpor...

Två små limpor ligger nu och jäser under bakduken. Undrar om det nog är meningen de ska vara ltie större än såhär....
Får se vad 30 min på plåten kan göra...

Come on!!





Bakning

Nu har jag lyckas ryckta upp mig en aning för att baka bröd.
Ett valnötsbrös om jag aldrig bakat förut. Ska bli spännande. Är lite orolig för jästen jag köpte verkade ovanligt kall och hård. hoppas inte de små jästkillarna har frusit ihjäl. Då kommer nog mitt fina valmötsbröd bli alldeles platt :(

Här ligger det så fint å jäser. Kom igen nu! Do your thing



Will keep you updated....

Latmasken

På en skal från 1-10 så ligger min kreativitet och produktivitet för dagen lätt på minus 2. Det började riktigt skönt med sovmorgon som var välbehövd efter 3 dagars festande i helgen och jobb hela måndagen. En av de få lyxsidorna med studielivet måste jag säga är möjligheten till just det. Att ligga och dra sig i sängen utan någon tid att passa.
Morgonen fortsatte mycket bra med smoothie (såklart) och bokläsning. Jag har precis läst ut "Vindens skugga" en otroligt bra bok som gäckar en ända fram till slutet. Den tar hela tiden nya vändningar.
Resten av dagen har förflutit lixom i dimma. Seg och grå med noll motivation för vare sig studier, träning eller något annat kreativt. Har tittat på Smallville. Depressing när en tv-serie är mer upplyftande än ens eget liv. Fast jag klarar mig nog rätt bra utan guns och missiler dock... övergick till att titta på top model och muttrade över hur puckade en del av tjejerna verkar vara. Snygg men brainless. Tur man inte är sån....!!
Hang on Murry.....du blir väl knappast bättre själv av att sitta i soffan och fisa med böckerna i väskan och träningskläderna i garderoben....???!!!!!


-----------------------------------------------------------------------



Grannsämja del 2

Nu är det dags igen.....alltså jag håller med om att man ibland blir galen på allt oljud som tex byggarbetsplatsen utanför ger i från sig och har vid flertal tillfället stått kl 6 på morgonen och svurit över att man inte får sova....man blir väl lite extra känslig helt enkelt. Men det här är bara för underhållande!! ...eller tragikomiskt??......Vad är det för sweet neighbors jag har egentligen??
Sophämtning är temat denna gång.

----------------------------------------------------------------------
VARFÖR måste sopgubbarna komma precis mellan 06-07, och då oftast närmare 06 när de ska hämta soporna, glas och tidningarna???
Speciellt glaset lever ju om nånting fruktansvärt och borde ju väcka upp hela huset!?
Det är väl ändå vi som beställer sophämtning och man borde väl då kunna ha några krav och önskemål på att SLIPPA bli väckt redan vid 06 av att glastunnorna töms?? Eller att det står en lastbil nedanför huset ochlever om och gasar så det kommer in avgaser i sovrummet.. ( trots att fönstret är stängt!!! )
Man kunde ju lika gärna köpt ett tält och bosatt sig mitt på Essingeleden ist för att lägga dyra pengar på en bostad där man iaf kan förvänta sig att få sova på natten...men där man konstant blir störd av BYGGARBETARNA!!!!! eller sopbilen..lr festande nattugglor..


Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.

Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.

Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.

Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.

Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.

Här under finns ett anslag som administratören av någon anledning har valt att dölja.


Utmärkt, administratören! Med tanke på tonen och ordvalet i de borttagna anslagen, började man så smått bli orolig för att bo i den här föreningen. Överaggressivitet kombinerad med sömnbrist kan övergå i handgripligheter...

Ja jag skulle precis börja forska i om det här forumet helt saknar moderator. Framöver kanske det vore idé att låta folk registrera namn och e-post för att kunna skriva. Man kan fortf underteckna anonymt i forumet men för att slippa inlägg av den karaktär som postats i den här tråden. Känns otroligt oproffsigt att bete sig så.

Hej alla,
ja precis, jag har tagit mig friheten att plocka bort några inlägg i den här tråden. Föreningens hemsida är ingen plats för pajkastning...!! (administratören)

Det ligger väl i allas våra intressen att tänka på vad man skriver på detta forum. Vi får tänka på att denna sajt är öppen för allmänheten och därför håller jag helt och hållet med föregående 3 skribenter.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Jag skämtar inte nu. 6 inlägg var borttagna för att de ansågs för grova helt enkelt. Ni som läste mitt senaste inlägg med gobitar från anslagstavlan kan ju tänka er vilken nivå dessa måste legat på... Tyvärr hann jag inte lägga upp dem innan de tog bort dem...  Sista skribenten har så rätt så....öppen för allmänheten....lätt att hamna här till exempel ;)




En tuff brud

Jag vill lyfta fram en jäkligt cool tjej som jag tycker mycket om. Dessutom är hon riktigt riktigt vacker/snygg/sexig/söt. Annika Marklund.
Jag fokar här mest på hennes utseende efter ett inlägg på hennes blogg som är ett kort litet referat av hennes karriär som modell. Hon slutade för 3 år sedan för att hon fick nog av att inte räcka till och påtvingad knäppa ideal.
Hon har börjat modella igen men gör det nu på sina egna villkor. Hon tänker med andra ord inte banta och bara ta jobb som känns bra. Jag säger Good for You!
Och good for us too. Jag vill ha fler modeller som inte väger 47 kilo och är 175 cm. Såna som är vanliga vackra hälsosamma människor och inte fotas i kläder av xxx-small. Alla, både modeller och vi som tittar på dem, skulle må så mycket bättre om det hela blev lite mer avslappnat. Vackrare också!

Läs hennes blogg:
http://beautifulones.blogg.se/


Bilderna har jag lånat från hennes sida




Måndagsrecept

Det här är nog den nyttigaste och godaste rutinen jag har. Min morgonsmoothie. Inget slår den. Den är nyttig, både hur smalsynpunkt och hälsosynpunkt. Den är himmelskt god. Den gör att min vardagsfrukost går mycket snabbare utan att jag känner av det som att jag måste skynda mig. Och sist men inte minst, den håller mitt blodsocker på en jämn nivå ändå fram till lunch en 3-4 timmar senare och det är först då jag tycker det börjar bli dags för mat igen. Inget annat har gett den mättnaden och nöjdheten som min smoothie ger. Då har jag provat x antal olika smörgåsar, filer/yogurt med diverse olika müslisorter och en mängd olika sorters gröt.





Jag blandar:
1 banan, lite frysta bär av någon sort (variation är bra), en halv kiwi, lite färsk ingefära (bra för både immunförsvar och fettförbränning), en skopa triple-protein proteinpulver (det ni ser på bilden är med vaniljsmak och sorten är super för sånt här. det smakar inte pulver alls), lite krossade linfrön, ca 1 dl dinkelflingor, drygt 1 dl mjölk och drygt 1 dl vatten. (Jag höftar på ett ungefär med mjölken och vattnet. Man kan ha bara mjölk om man vill ha men jag brukar lite vatten med eftersom det gör den lite mindre tjock)
Mixa i ca 25 sekunder. Vänta ca 20 till och kör sen typ 5 sekunder till. Det gör att större bitar som kanske inte mixades första gången sjunker ner till botten och lätt fås med "snurr nummer 2".
Häll upp i ett stort glas och njuuuut!! :)



Myser vid köksbordet med levande ljus iklädd JGs skjorta.


Överby rocks

Lugn och skön helg.
Hela tunna släkten firade mormor på lördagen ute på Djurö. Det var mysigt som alltid. Följde sen med mamma å pappa hem till Överby. För att komma till Överby åker man ut på Värmdö. Man åker tills man tror att nu har jag väl ändå kört lite för långt. Då åker du någon mil till. Sen är du framme. Bussen går ca 12 ggr om dagen och hem från bussen är det vissa partier så svart att du inte ser handen om du sätter den framför näsan. Jag älskar det stället!!

Mysigt att hänga lite med mamma, pappa och småsyskonen med. Jag och Linnea larvar oss alltid när vi är hos mamma å pappa. Flamsar och låtsasbråkar som vi gjorde när vi var små. Pappa lyckades fånga oss på film. Lovar att dela med mig vid tillfälle....visa upp Tönt-Murry (the real Murry)
Linnea å jag kom på en ny lek, eller rättare sagt ett nytt bus som from nu ska genomföras varje gång vi är på besök. Eftersom pappa kanske läser det här så kan jag inte avslöja vad det är. Inte än iaf. Ska bli spännande att se deras reaktioner. me he he!


Mamma och Pappa iklädda myskläder i köket



Nu är jag hemkommen till staden igen. Vi promenerade in till city i regnet. Eller jag promenerade och JG sprang mellan olika taksnuttar och väntade in mig som garvandes traskade efter. Han skyr regnet mer än en fisförnäm Östermalmskatt som handmatats med handskalade räkor och sover på sidenkuddar. Vi gick sen på bio med Karin och Arvid. Kvällen bjöd på Bond. Recensionen blir: Actionbitarna var lika bra som alltid. Regissören har definitivt sett Bourne-triologin. Den var rätt lagom lång 1 tim 45 min men jag hade gärna suttit en halvtimme till om den använts till att fördjupa storyn som nu var rätt tunn. Även för att vara Bond.


Idoldags

Ok för att referera:

Botten
Lars du mår vara rolig men nu börjar jag få nog. Det är dags för dig att tänka på refrängen.
Robin B fint att se att du kämpar men det räcker tyvärr inte hela vägen. De andra förtjänar platsen mer.

Toppen
Kevin det är inget snack om saken. Stjärnämne. Ustrålning, sång, scennärvaro som går att applicera på alla teman.
Anna - fantastisk röst!! I vissa forum är du dessutom en stjärna.
Alice - tåga röst och utstrålning. Idag växte du.


.....Johan Palm må få småtjejerna att skrika men han fastnar inte.....kanske behöver jag vara några år yngre?
.....Robin E - ja de är bra gjort...men inte fullt ut.


Det roligaste för kvällen är nog dock att Andreas tittar med stora ögon på Desmond när han tror att inte kameran ser. Klappar Desmond så klappar Andreas. Nickar Desmond nickar Andreas.


På Andreas vägg??


Min vackra mormor

Min underbara roliga härliga mormor fyller 86 år idag.

När jag var liten var hon en person som hade roliga leksaker, lagade plättar och var världens goaste.
Leksakerna och plättarna lockar inte längre men hon är fortfarande världens goaste mormor. Med massa krut och humor.


Grattis älskade Mormor!!


Poltik och förnuft vs Ras och gud

Politik med kompisen sunt förnuft vann.

Drar en lättnadens suck.




Allergi och sorg

Jag tror jag är allergisk mot min favoritblomma. En av de få blommor jag faktiskt kan känna att de doftar med mitt dåliga luktsinne. Jag känner inte lukten av rosor, violer, nejlikor medmera medmera.... Den vackra väldoftande liljan, som fyller hela mitt hem med färg och härlig doft får min näsa att rinna och huvudet att bli tungt...

 
Jag har sorg!!



Grannsämja del 1

Många i mitt hus där jag bor har mycket åsikter när de tryggt sitter gömda bakom en dator ock skriver på "anslagstavlan" på föreningens hemsida. Några väl valda citat. Ämnet är störande ljud från fester, klampanden och borrande.
Jag garvar nästan ihjäl mig när jag läser dem. Det här är ändå bara en bråkdel av konversationen.

---------------------------------------------------------------------------

"Trivselregler måste tas fram omgående!!
har snart bott här i 2 år och utan att överdriva så blir man ju vansinnig av att man festar söndag,måndag tisdag osv fram till kl 05.00 ,vi har inte köpt en lgh på ett av vingresors hotell,nu när det dags att ta fram REGLER.
Tror nog att alla som har ett 8 till 5 jobb håller med"

"Jag håller oxå med. Vad är det för tattare som håller på med detta? Hur kan man ha råd att bo i en lgh i vår förening om man inte har ett jobba att sköta?
Det ska vara tyst vid 22:00 i ett hus, att det ska vara så svårt att fatta för vissa.
Håller även med Sofia om stegljudsproblem, vi verkar ha folk som bor med ytterskorna på inomhus & klampar omkring.
Jag kommer gå på mötet den 12 Nov & jag kan lov a att jag kommer ta upp detta problem."

"Men jag tror inte det är "tattare" som stör. Jag tror det handlar om unga, svenska, bortskämda dumskallar som tror att man får bära sig åt som helst, bara för att pappa har köpt en lägenhet till dem..."

"Ok, men då måste vi tillsammans se till att dessa störare upphör att störa oss andra. Om vi nu är ett helt gäng här som upplever situationen på detta sätt är det ju bara att vi går samman & låter dessa störare veta vad vi tycker om dem..."
---------------------------------------------------------

Vi har stämma om någon vecka....undrar hur många som kommer stå upp för dessa åsikter då...och vilka ordlag kommer användas för att uttrycka dem isf? Blir det lynchning som anslagstavlan påvisar eller fegar de ur?? (Anslagtavlan är anonym)
Fortsättning följer....





Viktig dag idag

Världens enda stormakt går till val. Ca 300 miljoner innevånare har ni idag chansen att välja inriktning på på politik som i högsta grad inte bara påverkar den egna nationen utan även resten av världen.
Krigsnostalgi, abortmotstånd och politik i hög grad influerad av gud eller en politik som ser vikten av dialog, att USA kanske inte hör hemma i Irak och fokus på välfärd (nu pratar vi  inte Lasse O:s nivå utan fortfarande höger om vår höger).

Vi får hoppas att de väljargrupper som inte brukar rösta nu beger sig till valurnorna och ger Obama segern. Vi får hoppas att USA:s befolkning har kommit så långt i sin utveckling att hudfärg spelar mindre roll än politik.
Och vi får hoppas att den första kvinnan så nära presidentämbetet inte blir en kristen bakåtsträvare som är emot abort tom om barnet blev till pga. av incest. Snacka om bakslag.



Latmask med prestationsångest

Jag är sjukt lat idag. Två datorer gör mig uppenbarligen inte mer effektiv at all.



Har precis läst ut min bok som vi läser i bokklubben. Den heter "Fågelbovägen 32". Den är verkligen gripande och fått mig att landa i funderingar om vem jag är och vem jag vill vara. 25-årskris?? :)
Boken ställer begreppet godhet, om inte upp å ner, men helt klart på kant. Krav om att vara duktig mamma, karriärist, fru, vän, person osv osv. Helt klart läsvärd. Temat känns igen en del. Vår generation har det bättre på många sätt men även svårt på vårt vis. Det är mycket som ska klämmas in i livet, det ljuva vardagslivet. Många val, inriktningar och idéer om hur man ska forma sin tillvaro och person.
Jag läser min utbildning i snabbare takt och jobbar extra ca 2 dagar i veckan samtidigt för att få praktisk erfarenhet samt mer pengar att röra mig med. (Studiemedlet tar en inte långt i sthlm). Otåligt stampar jag i kulisserna till arbetslivet och vill komma igång. Glömmer jag bort att njuta av studietiden och livet just nu på kuppen? Vissa dagar, som den här, så infaller lite håglöshet och I end up doing nothing. Vilket ju bara leder till att jag får ännu mindre tid att göra det som skall göras plus att jag har rätt dåligt samvete för att jag bara latat mig.
Pratade med min vän Hanna om att vårt fokus till större del ligger ett par år framåt i tiden. Vi väger val, vilka konsekvenser får det? Stress och oro inte bara för nästa tenta utan vad nästa tentas resultat kommer ge för konsekvenser längre fram. Det gör att det blir svårt att njuta av att lyckas med något. Ögonen är redan fixerade på nästa steg, nästa mål.

Känns det igen?





Foto lånat från Aftonbladet

Måndagsgrecept

Finns det något tråkigare än laga mat på vardagar? Eller jag tycker nog inte det är alltför kul att laga mat i huvudtaget.
Det är helt ok när man är pigg, ser fram emot att få sitta ned och äta middag och dessutom har en idé om vad man ska laga som man dels inte ätit 3 dagar i veckan i ett år och dels faktiskt tror blir gott. Det har jag inte särskilt ofta!
Men idag har jag lite av en slapparmåndag och har dristat mig till att laga en ordentlig lunch nu när jag är hemma och halvpluggar i mysbyxor. Ska bli gott och är väldigt enkelt att laga till.

Måndagslunch

Behövs:
1 portionsbit lax
1 dl ris

kryddor: jag tog, marockansk kryddblandning, citronpeppar, paprikakrydda, gurkmeja och örtsalt.

Lägg laxen på en bit aluminiumfolie och vik upp kanterna så det blir som en form och lägg paketet på en plåt (så slipper du diska sen.)
Krydda med de kryddor du tycker om, använd gärna färgstarka kryddor det ger ögat aptit.



Idag har jag råris till. Nyttigt och gott. Det tar tyvärr ca 40 minuter för det att koka klart men det ger en tid att förbereda fisken under tiden. Ha i lite gurkmeja, paprikakrydda i vattnet, det ger riset en fin färg och god smak.


Serveras med grönsaker, idag med morötter och avokado.


Mums!



Kanonhelg med dramaten, utgång, shopping och träning

Pluggfri helg. Helt fantastiskt underbart.

Inledde med Dramaten med JG och ett gäng vänner. Vi såg "Kung Ubu". Alfred Jarrys pjäs om en sniken, elak och pompös envåldshärskare, slog ner som en bomb i Paris 1896 och blev urcellen för det moderna dramat. Måste säga den var mer konstig än bra. Om det nu fanns ett budskap gömt där bakom så försvann den i alla surrealistiska effekter och påhitt. Alla konversationer var abstrakta och innehöll konstiga svordomar. När som helst kunde någon bifigur springa förbi och göra något konstig för att sedan få fokus i ca fem minuter. Det inkluderar samveten förklädda till golvmoppar som pratar med datoriserad röst.
Andra akten gick mest ut på detta:





Ja ni ser rätt. Det är en gubbe som tittar på en figur som åker upp ur golvet. Att den åker upp involverar också diverse konstiga ljud. Mannen spelar en forskare som i 60 år har studerat dessa månghörningars liv och sedvänjor....!!! eehh...

Far/Kung Ubu och Mor Ubu




Efter dramaten så låg ju Saop Bar precis runt hörnet och vad som skulle bli ett glas vin och lite snack blev många glas vin, massa dans och desto mindre snack :) JG och jag vinglade hem lyckliga framåt halv 3.



Vaknade morgonen efter och mindes att dagen var inplanerad för shopping och strosa på stan. Min finfina födelsedagspresent från JG. Frukost, shopping på staden och lunch. Allt i sällskap med min nu bakis pojkvän :) Kred ska han dock ha för det märktes inte på hela dagen.
Fick med mig skjortor och byxor för jobbruk. Mycket snygga. Det bästa av allt. De är strykfria!! mest skönt för JG iof. Jag kan inte stryka och har inga planer på att lära mig heller.

JG står och myser med en latte på vårt favoritställe för te och kaffe



Idag fick jag dessutom gå på min favoritpump på Odenplan med Vanessa. Hon är grym! Pratar teknik, mental styrka och pushar på ett sätt som triggar och inte kräkas över hurtigheterna och käcka " kom igen nu gänget" eller ännu värre "guuuu så onte det gör nu! Ååååhhh vad jobbigt där är nu!" Jo tack jag vet. Du behöver inte påvisa det ytterligare. Blir helt tokiga på instruktörer som beter sig så. Tacka vet jag Vanessa!! Nu är jag äntligen fri att boka igen efter tre prickar som gjort mig avstängd i 3 veckor. Yes!

Fick frukost med Mima imorse med. Det var mys. "två systrar och en kock" börjar bli lite av ett stammishak för mig. Älskar det stället.

 å henne med :)