Sol, vänskap och cykelhjälm

Igår spelades det golf. Jag fick till riktigt fina svingar och slog nog några av min längsta slag någonsin! *stolt* :D
Beror säkert på min tuffa piratbag som gör mig både tuff och stark. Min putter verkar inte trivas riktigt lika bra, eller kanske snarare för bra för den var stor och stark den med. Den var jätteduktig på att putta bollen långt förbi hål gång på gång. Fick tidningen "Svensk Golf" hem i brevlådan idag, de måste ha varit å smygkollat på mig igår för på framsidan gör de reklam för puttingskola.....jahapp, bara att sluta skylla på bag och klubba och börja öva då...(för att citera N: Darn!)
image11Min tuffa bag

I morse var det frukost i parken tillsammans med kära vännen Tilda. Haha, vi är så härligt lika på vissa sätt. Vi hade bestämt att vi tar med oss vår egen frukost men att vi ses å äter ihop. Jag gör alltid en kalassmoothi på morgonen, (Lättfil, lättmjölk, ingefära, björnbär, banan, linfrön, dinkelflingor). Nu gjorde jag ju såklart dubbelt så mycket , för Tilda ville ju säkert ha, även fast vi sagt att vi skulle ta med egen. Väl i parken plockar Tilda fram extra smörgås och kaffe till mig. Vänskap i sitt esse! Omtanke och kärlek, man har den andra i sina tankar helt enkelt.
Vänner, nära vänner är helt enkelt oslagbara!
Jag blev stoppad av alla avspärrningar idag med, eller snarare av allt folk som satt på bussar som blev stoppade. En aningen svårt att ta sig fram på St Eriksgatan, dock möjligt. Blev stannad av Folksam på St Eriksplan och fick en alldeles egen cykelhjälm dessutom. Inte illa!! Har funderat på att skaffa en å så får jag en i handen :) En riktig racercykelhjälm som passar jättebra ihop med min fina Hulda. HAhaha! Jag ser faktiskt ut som en megatönt i min hjälm. Jättekul! JG höll på att få spader och jag misstänker att han kommer försöka gömma den så fort han kommer åt. Tvingade honom att pussas med mig (efter vår lunchdate idag) när jag hade hjälmen på. Romance!
image12 Jätteglad med cykelhjälm


Efter att ha samlat massor av energi ute i solen så har jag varit jätteflitig med min essä dessutom. Här ser ni höjden av produktivitet!!
image13FlitigaMurry

Måste ge JG lite reklam här med. Bättre pluggsupport får man leta efter. När man pluggar mycket får man mat och annat gott. Idag fick jag mumsig grekisk mat från favoritgreken med extra oliver. mmmm!! Dukade upp på balkongen å hade mysigt. När man tar bilden i den här vinkeln kan man inte se huset 25 meter bort som renoveras heller. man skulle ju kunna tro det var en ren idyll utanför. De ska som tur är vara klara i augusti. About time!!! Sjukt trött på att vakna varje morgon till containerslammer och bli visslad på när man går i klack. Seriöst, man behöver ju inte uppfylla stereotyper och fördomar bara för att de finns....!!
image14

Lättjefull kväll med FlyttarKarin och CanneloniArvid

Hämtade Karin på hennes jobb och sitter nu i hennes soffa i stället för att träna och bli fit inför sommaren. Mycket bra prioritering om du frågar mig :) Karin packar alla sina saker i kartonger för hon ska flytta på fredag. Flytta ihop med Arvid som står och lagar mat till oss i Karins kök. Förstå hur bra jag har det!
Kan dessutom sitta här pga av att vi inte behöver skriva opponering inför imorgon. Ännu bättre! Känns om att jag snott åt mig extratid som jag nu njuter av till fullo. Hääääärligt.

Vi har inget varmvatten hemma. En pump som har gått sönder säger de på jouren. Den är tydligen lite svår att fixa för nu har det var ishavsvatten i kranen varje morgon sen i lördags. Usch! Jag och JG har varit kreativa och värmt vatten på spisen och blandad med kallvatten för att tvätta oss i. Jag fick agera dusch och hälla vatten över huvudet på JG som skulle tvätta håret.
Tycker det är ganska kul när saker inte fungerar. Alltså jag föredrar ju iof att kunna duscha som vanligt, men det gör att man inte tar allt för givet. Man påminns om hur bra man har det. Inte så tokigt ibland.

Imorn kväll ska jag spela golf med min rödhåriga yrvädersvän Tess. Två lata kvällar i rad. Inte illa alls. Dessutom är det sommarlov om 14 dagar. Supernice! Kommer nog inte sänka mig i sommar. Två månader i England under sommaren utan golf talar inte för det. De e ju synd, nu kommer jag säkert inte vara på touren försen om 11 år. Men jag antar de får ge sig till tåls.

Nu mat. Mums!

En tuff brud :-)

Jag får väl till att börja med be Lilla My så mycket om ursäkt för att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta. Man kan ju kanske tro att hon skulle vara nöjd med att umgås med mig i stort sett varje dag men icke. Hon vill tydligen ha min dag återberättad för sig dessutom. Bättring utlovas :P

I helgen var jag i Göteborg. Jag tycker jag förtjänar vissa hurtighetspoäng bara genom att vara där samtidigt som Göteborgsvarvet :)
Vad jag egentligen gjorde var att åka spårvagn, sitta i konferens/utbildningslokaler och dricka öl. Det blir man också fit av!
Förutom att få lära mig hur jag ska vara en finemang chef i sommar fick jag öva mig på att vara tuff.
En kille på kursen, han som det var tänkt att jag skulle jobba närmast med i sommar visade sig vara en supertrevlig, charmig kille. Lite för trevlig och charmig kanske. Typisk kille som är van vid att få mycket serverat och att komma undan med det mesta. Å jag måste drista mig till att säga, på ett sånt där lite typiskt killigt sätt. Flickorna är duktiga och killarna åker räckmacka.
Han öppnade stort med att säga "skönt att du antecknar då slipper jag" Han blev genast en storfavorit. Inget gör ju mig så glad som att få göra saker åt honom så att han slipper. Det bådade du ju mycket gott inför sommarens samarbete och höga arbetstempo.
Behöver jag nämna att han bodde hemma och inte hade en aning om hur man tvättar eller sätter på en diskmaskin? (han är 22 och inte superpatetiskt(?) utan bara bortskämd)
På fredagskvällen så var hela gänget ute och drack öl. Att även jag drack öl var ju en sensation. "En tjej som dricker öl!!" ...eeh...ja.... "En tjej från Stockholm som dricker öl dessutom!!" ...well yes....och tjejerna du umgås med är hurdå?? Barbie med rosa paraplydrinkar??

Nästa vecka ska jag träffa min blivande mentor för första gången. Ska bli mycket spännande. Jag har aldrig haft en mentor tidigare. Jag har fått i uppgift att fundera över följande:

- Vad vill jag ha ut av min mentor

- Hur kan vi formalisera detta på bästa sätt

- Har vi några mål vi skall uppnå ihop

Någon som har tankar och funderingar? Lilla My Kanske??  :P


Karaktärer och Hulda

Gomorgon!

Sitter på café Ritorno, även kallat hatt-cafét. Den glade ägaren till stället har varje dag på sig en helt ny sorts hatt. Du vet aldrig om han för dagen är sjökapten, kock eller rentav solskyddad 3-månaders bebis. Alltid lika glad är han med. Beror säkert på hattarna och att han är lyckligt gift sedan 80-talet. Han förlovade sig faktiskt på min födelsedag:) Har säkert gjort allt ännu bättre. Dagen till ära har han en safarihatt.

Jag har cyklat hit idag. Härliga frihetskänsla. Min älskade rostiga Hulda och jag kan åka vart vi vill. (så länge inte polisen tittar. Då är vi så snälla så) Jag stannade på en mack på vägen för att pumpa däcken. Jag fick punka förra sommaren för att jag slarvat med det å jääääklar vilken sjå det var med att byta. Till slut lyckades jag smöra in mig hos JG som fixade. Elle rättare sagt vi fick hjälpas åt för att det var så svårt.
image10

Ja hurusom iaf jag var å pumpade Hulda. Precis breve pumpen stod det en man och tvättade sin röda Alfa Romeo med motorn igång. Miljövän (och tant) som jag är blev jag rätt sur på honom. Stå här med motorn igång och förpesta luften.
Jag kanske såg lite sur ut för helt plötsligt så säger han: ojoj, jag måste ju stänga av motorn så du inte blir helt förgiftad. Eeh jaha, ja tack så mycket. Han visade sig var en ganska pratglad man men som så många andra tyckte jag hade en väldigt skruttig cykel (Stackars Hulda). Men han blev väldigt förtjust i att den varit min farmors en gång  tiden. "Man bryr sig inte så mycket om familj nuförtiden" ...ville inte förstöra hans glädje med att berätta att jag inte har särskilt mycket kontakt med min farmor alls och har så inte haft på många år. Men men, det kom iaf fram att han hade en ganska rik bakgrund. Studerat ekonomi och till ingenjör, forskat och även skrivit två böcker (som han dessutom försökte sälja till mig:) Rätt häftigt att börja prata med någon helt främmande ibland. Man upptäcker ofta så mycket oväntad. Man får nya ansikten på kategorier av människor som man har en viss bild av. För att inte tala om massa annorlunda vägar som människor har valt. Härligt med karaktärer!
Moazzami, Faramarz hette denna man föresten. En av böckerna heter labyrinten. Hade tydligen fått bra recension i DN när den kom bland annat.
Så nu har jag gjort lite reklam också :)


Tenta imorn.....ojojoj.... Tycker jag kan massor men att jag inte har koll ändå...får se hur det går.
På lördag blir det iaf både golf och fest. Wehooo!! Då ska jag få ha min nya fina bag med döskallar på med. Den vann JG åt mig. Turgubben gissade exakt rätt på hur många peg det var i en skål. Jag har aldrig tur med sånt. Ever!


Möhippa med wannabe-bridezillas (?)

I Sommar ska jag på bröllop och planerna för möhippan är i full gång. Det har varit en intressant process att studera från första början. Det är en hel del mailkonversation som ägt rum och många starka viljor som trätt fram. Det är lite som ett skådespel faktiskt. Alla vill på något sätt få fram att just de känner bruden bäst och vet vad hon skulle vilja ha på schemat, även de som inte ska vara med under själva hippan. Fantastiskt underhållande!
Den ena utläggningen är längre och mer argumenterande än den andra. Värt att notera är dessutom att positiv feedback lyser med sin frånvaro. (Nu vet jag bara om de mail som alla fått) Lite får jag nog säga att förste fröken planerare nu får ligga som hon bäddade när hon inledde det hela med ett mail om att hon var brudens bästa bästa vän och att nu skulle det blir planering av. Det luktade en hel del stolthet och prestige...som nu har följt med hela vägen...

Jag har i alla fall formulerat ett eget litet mail som belyser och lyfter fram de två tjejernas engagemang och den tid de lagt ner inför det här. All kritik har nämligen bara innehållet just kritik, inga konstruktiva förslag om vilka ändringar som skulle kunna göras, bara "den här biten är inge bra". Att de är två som lagt ner massa tid på det hela har glömts bort och man vill bara att de ska fixa.
 Frågan är om det bara spär på det hela....? Snart har vi en kokande gryta av fräsande donnor (wannabe-bridezillas?) och hela hippan blir väl pannkaka. Vi kanske kommer börja slita i bruden, haha vad vet jag :) Men de förtjänar en eloge likväl!!
Får fundera på det hela en stund. Är dessutom på sjukt dåligt humör idag så jag är nog lite ute efter att bråka. Få avreagera mig lite. Får kanske vänta med att skicka iväg det tills imorn när jag har lugnat ned mig....vill ju inte joina gruppen av wannabe-bridezillas.....i alla fall inte i onödan...hehe!


 

image9