Igelkott

Yes! Ytterligare en dag då studiemotivationen är på topp. Jag har läst fem av tio sidor som jag ska korrekturläsa. Mycket bra gjort Murry. Sen lockade annat som att gå på stan med Hanna och pladdra med Nadia i telefon (två gånger idag faktiskt). Men jag har iaf hittat ett par jättefina örhängen som min syster ska få i födelsedagspresent. Mycket bra. Nu hoppas jag bara hon gillar dem. Min älskade storasyster är inte alltför lätt att köpa födelsedagspresenter till. Hon har en väldigt bestämd uppfattning om vad hon vill ha, blir de inte rätt bytes de på stört. Men det är väl bra antar jag....

Igår var jag på mitt otroligt spännande jobb. Där knappar jag på en dator och prasslar med fakturor. Exalterande so to speak. Men igår hade vi en liten incident utöver de vanliga rutinerna. Jag stod vid skrivbordet till en av mina kollegor och helt plötsligt ur hennes väska kryper det en liten igelkott. Hon har den tydligen som husdjur. Inte en som hon hade hittat i trädgården utan tydligen kan man ha igelkottar som husdjur. Den är från Egypten tror jag. Hur söt som helst! Den sover på dagarna och när det började ljusna så hade den krupit ned i hennes mysiga mörka väska och somnat helt enkelt. Mitt på dagen så vaknade hon till liv och bestämde sig tydligen för att börja utforska. Sen fick hon bo i en låda hela dagen. Sötnosen!

image7



Ikväll är det valborg. Jag ska titta på brasa och äta middag med kära vännerna. Härligt!

image8Stooooooor brasa!!! (Vasaparkens kommer kanske inte vara så stor. Eller hoppas inte iaf)


måndagspannkaka

Jag kan stolt meddela att jag idag har ätit en rätt utöver de jag nämnde igår. Nämligen kikärtsoppa och dinkelpannkakor. Mums! Soppan är tom nyttig. Pannkakorna inte så mycket trots dinkel. Särskilt med tanke på att jag åt dem med glass och hallonsylt. Men gott var det!

image21


Måste ju berätta om gårdagen också. Mina kära vänner som har känt mig hela mitt liv (på gott och ont:) tog med mig till Sturehof för söndags-skumpa. LYX! Vi firade min och JG:s förlovning!!! Jajemen! Nu är jag förlovad med ring och allt. Känns alldeles makalöst härligt och underbart.
Hela äventyret som fästmö och fästman började för ungefär två veckor sedan på en pir vid havet i soluppgången. Mycket romantiskt!
Men vi fick försöka två gånger. Första morgonen: Vi är där 06.15. Borta på stranden är det redan folk i farten och badar och bokar solstolar. Otroligt! Som att inte det var nog så väller det rätt vad det är ut tyskor i bikini på piren. Där ska det fotas fiskar och tjoas och ropas. Låter inte "schnell schnell grosse Fische!!!" som ett mycket romantiskt inslag i det hela? Som att inte det var nog så fylls piren på med egyptier som vill hänga med tyskarna. Där satt vi på vår filt med flaska, dikter, ringar osv. Var ju bara att packa ihop igen. Helt fantastiskt pannkaka och helt klart en bra story att dra för barnbarnen sen.
Vi var tillbaka morgonen efter då 05.15 istället. Då var det, tro det eller ej, folk på stranden som paxade solstolar och tog första doppet. Vad håller folk på med?? haha! Vi fick som tur var vara ifred den här morgonen och kunde i lugn och ro skåla, titta djupt i ögonen, läsa våra dikter och byta ringar. Kärlek!!

image19  Skååål!!!
image20Våra fina händer;)


söndasgmys och söndagsgnäll

Som sagt härliga härliga vår!!! Bjöd JG på frukost på "Två systrar och en kock" på Kronobergsgatan på Kungsholmen.  
Bor du i närheten eller har vägarna förbi en morgon eller förmiddag borde du verkligen titta förbi där. Sitt ute eller inne och avnjut en kanna te med scones och härliga marmelader. När jag vill vara nyttig (som jag ville idag. bikinisäsongen är skrämmande  nära.) så väljer jag yoghurtfrukosten med bär och grov fralla och juice. Finns inget härligare än en låååång söndagsfrukost med morgontidning. Det bästa är ju dessutom att någon annan plockar av bordet efter mig. Strosande sen in mot city utmed Kungsholmsstrand och tittade på ankungar. SÅ SÖTA! City var inte fullt av söta små ankungar, bara hetsande shoppare med nya pengar att spendera. Jag har lovat mig själv att jag ska börja köpa mindre mängd kläder men av bättre kvalitet så att jag kan ha dem kvar längre. Firade detta beslut med två tröjor från H&M för 69,5 kronor.

På tal om att någon annan plockar av. Jag är så fantastiskt lat när det kommer till matlagning. Jag önskar verkligen jag vore drottning i köket med massor av kreativitet och fantasi. I alla fall så att jag kunde gå utanför min lilla lilla box och äta något annat än de fem eller sex rätterna som går runt runt runt hemma hos mig. Det här med snabb, enkel, nyttig och framförallt GOD vardagsmat verkar vara ett oöverstigligt hinder för mig. Ibland lär jag mig en ny rätt när jag är på middags hos en kompis och den äts sen till fördärvet. Jag är så trött på all mat som vi lagar hemma. Standard är: lax med rotfrukter, grekbiffar med klyftpotatis, köttfärssås och spagetti, kyckling med ris eller quinoa, rödspätta med dillsås och något till, mer kyckling av något slag, och den nya gamlingen falukorv med stuvade makaroner. Det sistnämnda har jag ätit 3 gånger de senaste 3 dagarna och är nu sådär lagom trött på. En gång åt jag det dessutom med bara mackisar, inte stuvade. Korven är dock äntligen(!) slut.
Jag såg ett avsnitt av "Du blir vad du äter" för ett tag sedan. Där var en donna som alltid åt ute för att hon inte hade ork eller tid att laga mat. (Gud så skönt!) Nu skulle hon dock omvändas, börja motionera och få en mer varierad och nyttig kost. Vad händer? Jo hon utrustas med en personlig tränare som piskar henne att röra på sig (efter några sjukt fejkade rymningsförsök från hennes sida för att locka tittare) och varje morgon, lunch och kväll får hon en leverans med mat som lagats av andra. Jag menar, hur svårt är det då? Jag skulle också leva assunt om jag hade någon som slet upp mig ur sängen och lagade min mat. Men eftersom jag varken är med i "Du blir vad du äter" eller är tät som Madonna så måste jag ju fixa rasket själv och det går inte så himla bra som man kan förstå.
jag lovar mig själv ungefär en gång i månaden att börja leta i recept och planera matlagningen så att det blir lite variation...som en rökare ungefär. Imorgon ska jag sluta! Går ungefär lika bra....




image2


Motor-Ola vs Kim

Det är härligt att det finns givande program som Bolibompa att titta på när man egentligen borde skriva en marknadsföringsplan för Motorola. Jag har fått lära mig hur man snabbt bäddar en säng och nu så får jag lära mig hur man räddar världen från en galen professor som har sitt högkvarter i ett hus byggt av ost av en donna med svallande rött hår, "Kim Possible". Hon verkar ju rätt fit. Och det där röda. Har alltid önskar mig rött svallande hår. Det är nästan så det här blir en serie att följa!
image3


Var
i Kungsträdgården igår för att titta på körsbärsträden och njuta av solen. Det var det några fler än jag som var sugen på. Smockat med folk som njöt och mådde bra. Så härligt med Sverige på våren. Svensken tinar upp, äter glass och ler. Å vilka fina träd! Fick lära mig att de är från Japan och att blomma heter "hana" på japanska.


Tanten i mig blir dock assur på alla som skräpar ned. Borde lätt vara minst 1000 spänn i böter för de som smutsar ned vår vackra stad! Pengarna kunde gå till fler papperskorgar, för de som försöker städa upp efter sig möts ju konstant av smockade papperskorgar och soptunnor. Samma sak varje år på alla platser där folk samlas. Skärpning folk! Plocka upp er egen skit.
Skärpning Stockholms Stad! Fram med fler soptunnor på offentliga platser alternativt tätare tömningar.


Kvällen slutade trots den nya skräprynkan i ögonvrån bra. Jag, Nadia och Hanna landade på Mosaik på St Eriksgatan några timmar senare för rosé och öl. Helt klart en nyfunnen pärla för ölsugna studenters portmonnä. Att det inte ingår en alkis i en stor stark för 27 kronor är dessutom ett plus!!


image4