Tror du på spöken??


Tror ni på spöken?? Blev lite inspirerad av Grey´s här på kvällskvisten....
Nu ska jag gå å sova men imorn ska jag berätta om en mycket konstig upplevelse jag hade en natt. Sen får ni själv avgöra om ni tror på den...

Sov gott!!



Äpplen hos Anna Banan


Var klar tidigt på Studentpalatset idag. Härligt! Hade flera timmar innan jag skulle träffa Mima så jag drog hem till Hanna banan som stod vid spisen och kanderade äpplen. Mums! Äpplena tog slut efter ett tag så då blev det kanderade vindruvor. Lite otippat men väldigt gott det också :)









Klänningsnöd

Idag har jag provat ca 15 olika klänningar utan att det var kärlek en enda gång. Damn! Jag som så gärna ville hitta en snyggingoutfit tills på lördag då de är dags för "I Know a Place". Denna gång på Nordic Light Hotel.
Kommer garanterat bli galet skoj som vanligt. Men klänningen då....får se om jag hittar något på lördag. Då blir det shopping med syrran.

Den största kärleken var nog dessa hahahaha!!! Underbart gräsliga. En kompis har födelsedagsparty snart me guld- och silvertema. Var rätt sugen på att köpa dem och ha dem då....




Ny underbar musiktjänst



Helt hooked på den nya musiktjänsten
Spotify.


Du laddar ner programmet sen är det bara att söka järnet på artister och låtar. It's all there, gammalt och nytt och det fina i kråksången är att det är helt lagligt. Du streamar låtarna direkt ut i högtalarna. Gratis version finns och vill du ha den helt utan reklam så finns ett abonnemang för 99 kr i månaden. Du kan göra egna spellistor och du kan logga in från vilken annan dators om helst. Grymt!!




Now we´re talking! Nya moderna tjänster istället för att, som skivbolagsjättarna gör, klamra sig fast vid gamla lösningar med hjälp av förbud och numera även lagar. Sånt här kan definitivt jag tänka mig betala för! Skivbolagen måste acceptera att utvecklingen går framåt och att deras höga vinstmarginaler inte kan finnas kvar. Inte om det ska vägra ta sig an de nya utmaningar och möjligheter som tekniken erbjuder.


Det är by the way helt stört att att skivbolag ska kunna sätta igång en civilrättslig process mot personer som laddar ner musik. En privatperson har ju inte ens sportlig till ett rättvist försvar (du får betala advokat ur egen ficka) mot deras många toppadvokater och förlorar du målet så får du dessutom betala hela rättegångskostnaden.

Tycka vad man vill om att ladda ner musik men rätt väg att gå är inte att frångå vår rättssäkerhet. I nyhetsmorgon frågades Beatrice Ask ut om vad som skulle hända om någon tog sig in på ens trådlösa uppkoppling och laddade ner musik. Svaret blev "Jag men om du då t.ex. är utomlands eller på jobbet så kan du ju bevisa att de itne var du." Jaha, svarade nyhetsmorgon, men om jag är hemma då och någon gör det då? Det är ju fortfarande inte jag! Det hade Beatrice Ask inget svar på.


Mitt trådlösa hemma skyddas bara av en puttig liten nätverksnyckel, jag har ingen aning om hur jag ska kunna skydda det bättre. Jag är ju som ni fattar du ingen dataexpert men det finns många som är sämre än mig. Många skyddar inte ens sina trådlösa och vad kommer hända med de caféer osv. som erbjuder gratisuppkoppling? Ska de stå skyldiga utifall någon av gästerna laddar ner musik?


Lagen är ogenomtänkt och ett hot mot rättssäkerheten! En stor besvikelse.



Min önskelista till tomten

I år har jag faktiskt några saker jag önskar mig. Tycker de brukar vara svårt att komma på grejor när mamma å pappa frågar. Men i år har jag några hjärteklappar som jag hoppas finns under granen den 24e december.


1. Digital systemkamera: Canon EOS 40D (Den här hoppas jag allra mest på)






2. Fotogenlampa. Älskar dessa lampor med gammeldags design. Sjukt snygga och de är väldigt mycket hemma hos mamma å pappa ute på Överby för mig dessutom.







3. Medlemskap på Huvudstadens Golfklubb. (4 banor med superbra villkor för studenter under 28.)






4. Resa till New York. Kankse mest riktad till JG. Det är ju vi som pratar om att åka :) Daaaarliiiiing :D


En vanlig grå tisdagmorgon

Vaknade som vanligt att byggarbetsplatsen utanför på tok för tidigt. Nu har jag iaf mailat en ansvarig på Skanska som lovade att ta tag i det. Hade kontakt med honom även i våras när de envisades med att tömma containers 20 meter från mitt sovrumsfönster sisådär 6 på morgonen. De lät precis som om de stod bredvid sängen. Outhärdligt redan efter två dagar i rad och drev mig till vanvett efter några veckor.
Det irriterar mig att (stora) företag skiter i vissa regler osv. De verkar räkna med att folk antingen inte kan reglerna eller inte har ork eller tåga nog att ta tag i det. Jag ska inte behöva ta tag i sådant här, det ska gå av sig själv!!
Lyckades somna om efter en 30 minuter iaf. (Det är det som är grejen dessutom. De kör buller i typ 20 minuter sen slutar de någon timme. Det är som att de av ren djävulskap ska väcka mig och de andra som bor här)

Nu har jag iaf en rätt mysig morgon med nyhetsmorgon, smoothie (såklart:) och lite bloggande. Mys!! Härligt att vara student ibland. Ska snart iväg till Studentpalatset.



En fortfarande lite sömnmosig Murry

Tomt på hemmaplan

Jag börjar fundera på om det inte är lite mysigt när JG sitter hemma och jobbar ändå. Karin har varit här ikväll å då vill jag absolut inte att JG ska ha sin jobbkväll här hemma. Då kan ju inte vi göra vad vi vill utan att störa honom.
Men nu har Karin gått hem för en timme sen å JG är fortfarande inte hemma från jobbet. Lite tomt här nu...
Sällskapssjuk som jag är. Då är det lätt att glömma bort att jag blir tokig på att se honom sitta med kutad rygg framför den där sabla datorn vid köksbordet timme efter timme...






...lite mycket hår för att vara JG :)

Min fina skor :)

Det är verkligen dags för mig att skaffa en ordentlig kamera, en systemkamera.
Det står högst upp på min önskelista i jul. Skorna blir inte riktigt lika fina som det är i verkligheten, men fina är de även här :)  Alla skorna är av märket Tamaris.



Vi börjar med favoriterna :D








Supersnygga stövlar







Snygga jobbskor







Schyssta jobbpumps och urläckra "gå-ut-å- mingla-pumps"







Mest snyggpumps men funkar helt klart på jobbet

 

Shoooooes

En mycket trött måndag blev till en av mina favoritdagar. En gång i halvåret åker jag till skoparadiset. Ett showroom fullt med skor, just loovely shoes, som jag kan vraka och välja emellan. 5 par skor blev det. Ett par röda pumps som jag bara ääääälskar. Har redan 2 par röda men jag kunde bara inte låta bli. Två par lite mer diskreta jobbskor blev det också. Schysst att känna sig proper och snygg på jobbet.
Ni kan ju fatta jag mår toppen nu :) Ska lägga upp bilder så fort som möjligt.

Ikväll kommer min Karin hit på middag. JG ska jobba hela kvällen så vi får stället för oss själva. Kan vi snacka om honom ifred hehehe! Ska laga spenatsoppa med ägg halvor. Har jag inte lagat på flera år. Gott ska det bli!
Kan behöva något supernyttigt efter igår med. JG och jag hade massa vänner över på glöggmys. Det har vi varje år. Superhärligt sett att träffa sina vänner på innan jul. Folk får komma och gå som de vill under några timmar och vi umgås och myser med glögg, pepparkakor och lussebullar. Namnam. Den första timmen iaf. Efter 5 timmar började tänderna klibba en del....Så idag skyr jag allt som är minsta lilla sött.
Lägger upp det extremt enkla recepten senare.


Bye for now




 


Murry från sofflocket

Halloj!

Nu sitter jag här uppkrupen i soffan under täcket. Har misslyckats totalt med att sova trots bara ett par timmars sömn inatt.
Min plan om att dricka färgglada alkoholfria drinkar på julfesten med grabbarna gick helt i stöpet! Alldeles för mycket drinkande och vinande. Hade iaf förnuftet (nu när jag inte hade någon karaktär) hade inse vid 12 att nä nu är jag allt lite väl full för att hänga runt i jobbsällskap och placerade mig själv i en taxi hem när grabbarna gick vidare.
Förnuft my ass! Ungefär vid Norrmalmstorg (åkte från Djurgården) ändrades planerna då jag bestämde mig för att jag var inte ALLS för full för att gå vidare med grabbarn så jag hoppade av. Stod lutad mot Gallerians glasfönster och ringde JG typ 5 gånger. En lång lång monolog fanns att lyssna till på hans svarare i morse. Tur han är obotligt förälskad i mig så jag kommer undan med såna fadäser :)
Bestämde mig till slut för att jag kanske inte var i så prima form i alla fall och började leta efter en taxi. Hittade en där ett gäng precis var på väg ur och ungefär då mådde jag mycket bättre igen. Så jag hängde på mina nya vänner in på ett ställe istället. Där blidde det mer drinkar (och vatten) och massor av dans. Mina fötter har lite ont idag.
Hursom vid halv 5 där någon gång så började magen kurra så då blev det äckel-doncen. Alltså den maten är verkligen inte god ens på fyllan. Blä! Men hyfsat mätt blev jag dock. Sen äntligen hamnade jag i en taxi och den här gången åkte jag hela vägen hem också. Passade på att ringa mig kära Hanna Banan på vägen hem (jag är en sån fantastisk kompis). Hanna var dock vis nog att trycka bort mig. Smart! Bokstavligt talat trillade in genom dörren rakt ner i sängen. Sov sött Murry.


I repris...denna gång med mer än bara saft...







Men nu ska jag tydligen dra på mig kläderna igen för att bege mig till Barkarby enligt JG. Fantastiskt! Får väl leva upp till att jag aldrig blir bakis då. Fast jag måste erkänna att genen inte riktigt är med mig idag ändå....
Jepp, då kör vi!


Sov hela vägen i baksätet. Skönt :)



 

Fina kjolen :)

Jag måste ju få visa min fina kjol också :D Även om de är lite halvsuddiga bilder. Tagna på toan i lönndom så att ingen ska märka min fåfänga hehehe!
Time to go. Ciao!







Julpartajdags

Då var det dags för julpartaj då. Nu har jag bytt om från proper kostymbyxa och krage till min nya gorgeous pennkjol. Ville inte springa runt i kjol idag, skulle träffa en person (kan möjligtvis kallas klient) idag. Kändes inte helt reko med kjol på det mötet. Antagligen mitt eget påhitt men jag fick för mig att han skulle respektera mig mer i byxor än i pennkjol. Det var något (den halvdryga stilen?) i telefon som fick mig att tro det. Helt knäppt att jag tänker i sådana banor egentligen. Planerar byxa respektive kjol för ett möte utifrån nåt sånt här.

Jag har dock inte helt bestämt mig för om jag är smart och medveten i och med detta eller om jag inbillar mig alternativt har fördomar. Jag tror ju iof att man som tjej måste vara lite smart om man vill framåt i karriären. Det är ju inte så jämställt (än) att vi hittar medmåttiga kvinnor på positioner där vi alla gånger kan hitta medelmåttiga män. Vill du någonstans som kvinna så måste du fortfarande vara bättre än männen du konkurrerar med. Nu sitter det ju inte min kompetens i byxan respektive kjolen men det gör däremot intrycket.

Byxor fick det blir. Jag tänker minsann vara lite bättre och lite smartare än de män jag konkurrerar med. Tar inga chanser. Inte ens med kjolen. J


Vad tror ni? Spelar det någon roll vad man har på sig på jobbet/möten när man tänker karriärsmässigt?


Julfest me´ grabbarna

Imorn är det dags för julfest på jobbet.
Det blir alltså julfest med grabbarna. Jag har 6 kollegor i mitt bolag, alla grabbar! Vi brukar hänga en del med de som jobbar på ett systerbolag. Bara grabbar! Goa är de :)
Vid 16-tiden blir det jag och grabbarna på Soapbar för fördrink och sen iväg till julbord. Jag har en plan att dricka massor av alkoholfria färgglada drinkar så att jag inte hamnar under bordet vid 7-tiden. Inte lätt att hålla grabbarnas tempo. De klarar så jäklars mycket mer!




So lonely

Jahapp...då var det tomt på jobbet då. All alone här. damdamdam. H stack hem för att baka pepparkakor med sin lille son. Mysigt! Resten av gänget är på möten (det är vad som är officiellt iaf;).
Jag börjar väl bli rätt redo att gå hem jag...dumdidum. Ska kanske ringa ett par samtal innan jag sticker hemåt dock. Sitter med avtalsöverlåtelser just nu och måste boka lite möten.
Det har nu en gång för alla slagits fasts att jag är en torris btw. Sitter man ock fnittrar när man läser avtal så...ja då är det illa helt enkelt.

Nu ska jag hugga i här...




Tjejhångel med personliga egenskaper som tillbehör

I senaste numret av QX (gay-tidning för er som inte vet) pratar Nina Persson om att hon både har haft sex med tjejer och känt sig kär i tjejkompisar ibland. (bilden och texten är lånad med min kursivering från Aftonbladet )





Nina Persson, 34, är sedan sju år tillbaka gift med musikern Nathan Larsson. Men i senaste numret av tidningen QX avslöjar hon att det inte bara är män som rymts i hennes kärleksliv.

- Jag har nog aldrig tänkt att jag är gay, men jag har haft one night stands med tjejer. Fast det har varit sådana där tillfällen då man varit full och sedan vaknat upp och undrat vad man har gjort. Så jag har nog alltid varit straight, säger hon.

Hon berättar att hon kan tycka att kvinnor är attraktiva.

- Och det har hänt att jag har känt mig kär i tjejkompisar.


Alltså hon är inne på ett skönt spår tycker jag. Hångla med tjejer eller killar, ja vad du vill. Så länge man mår bra av det man gör så är väl allt fint. Å ville man bara testa å se hur det var (å tyckte det var astrist eller tom lite småäckligt) så är väl de lugnt det också.
Man måste ju inte vara det ena eller det andra bara för man hade sex.
Vilket fack man ska placeras i blir lixom större än hånglet eller sexet i sig.

Jag skrev en essä när jag läste sociologi för ett par år sedan i ämnet. Vi skulle välja något som gick in under begreppet "främlingen" dvs. om att vara främmande inom till exempel en grupp eller i ett land. Jag skrev om att vara bisexuell och att vara främling i både heterolägret och homolägret. Eftersom jag inte valt sida så passade jag inte in i något av dem utan var fast i ingenmansland. Jag agerade snarare hoppjerka och hamnade i respektive grupp baserat på val av partner. Men så fort jag bytte partner så blev ju allt virrigt. För att inte tala om perioderna utan partner då jag såklart passade på att ha sex med både tjejer och killar. 
En kompis sa en gång när jag precis blivit ihop med en kille: "Men då är du inte bisexuell ändå alltså??" ....hmmm....det var väl det som var hela grejen. Att valet står en fritt?! Att vi har såna behov av att placera människor i fack...
Personligen har jag faktiskt inte ens lust att placera mig i bi-facket. Jag orkar inte med alla dessa personliga egenskaper som kommer på köpet. 
Jag är Murry och jag gillar att ha sex. ibland för att jag är kåt, ibland för att jag är kär och ibland för att jag är både och. Vem jag har det med har inget att göra med vem jag är som person. Snipp snapp snut, så var sagan slut.


Hedda Gabler

Det var ju middag med teater igår som sagt.
Sara och jag strosade från middagen med konstaterandet att vinet till maten var väldigt gott men även väldigt effektivt. Kände mig ganska "rödvinad". Det är verkligen en speciell känsla när man lyckas bli lite salongsberusad på just rödvin. Känns det igen?
Till teatern kom vi iaf och vi hann i tid trots att vi sprang omkring och letade efter lilla scenen en bra stund. Att vi missade jätteskylten med [ lilla scenen --> ] hör inte helt till saken :).
Pjäsen var lysande. Som många andra av Ibsens pjäser så är huvudfiguren en kvinna, en olycklig kvinna. Den här gången är det Hedda (Helena af Sandeberg) som är olyckligt gift och hon är fruktansvärt uttråkad av sitt liv. Hennes tråkan får henne att vilja åstadkomma något, att påverka någon annans livsöde. Jag ska inte säga för mycket men det hela avslutas väldigt överraskande och både Sara och jag kvävde våra "ooooh" med händerna för munnen. Men det bör nämnas att vi tidigare under pjäsen många gånger kvävt skratt på samma sätt. Sevärd helt klart!


Hedda och hennes man Jürgen


 
Hedda med advokat Brack


Operans Bakficka


Snart ska jag titta in på Operans Bakficka för middag med min vän Sara. Det är min födelsedagsmiddag. Sen ska vi på teater och se Hedda Gabler av Ibsen. Det är hennes födelsedagsteater.
Vi lyckas mest ses i bibblan Sara och jag och det ska bli kul att göra något som inte är studierelaterat för en gångs skull.
Fast jag kan tänka mig det blir en del sånt snack iaf. Det blir ju så när man ägnar nästan all sin tid åt detta förkovrande.
Sara och jag har känt varandra sen 8an. Eller egentligen gick vi i samma klass även i 7an men då avskydde vi varandra som pesten. Jag var bråkstaken medan hon var pluggtönten. Sen i 8an tvingades vi jobba ihop på en engelskalektion och upptäckte att den andre inte var så tokig ändå. Så efter det blev vi bästisar istället.
Sara lärde mig att dansa balett (ja eller hon drog med mig på balett), att bli mer seriös (igen kan tilläggas) och ta skolan mer på allvar. I jämförelse med Sara framstod jag rätt ofta som rätt pantad (Still do sometimes). Jag i min tur lärde Sara att bli närmare sina känslor. En mycket vin vänskap växte fram i våra olikheter. Vi kompletterade varandra som personer, delade garderob och sov hos varandra konstant.
Efter högstadiet har vår vänskap pendlat lite från och till men en dag när jag precis börjat på universitetet så såg jag henne komma gående där. Då hade vi inte setts på år och dag, men sen dess har vi hängt en del igen (så mycket som man gör nu i livet som vuxen). Vissa vänner, ofta dem från barndomen, har man alltid ett särskilt band till oavsett hur mycket tid som förflutit. Sara är en sån vän. Kommer bli en härlig kväll!




Julkalender


En julkalander för oss som blivit lite äldre och inte längre tittar på SVTs :)

http://stjarnfallochvinterkyssar.blogspot.com/




.

Mera pepparkaka

Jag kan bara inte låta bli. Glögg är så gott och pepparkakorna så mumsiga. Mer mer mer. Jag kommer se ut som en pepparkaksgumma till jul.






Igår julpysslade jag hela kvällen. Pepparkakor, Blossas årgångsglögg (fast 07an som är mycket godare än 08an) och givetvis julmusik som strömmar ur högtalarna. Helt lycklig över att äntligen få ta fram stakar, tomtar och stjärnor.

Vi har en röd adventsstjärna i sovrummet. Så härligt att vakna på morgonen i det mjuka ljuset. Blir glad och på myshumör. Dessutom måste det ju påpekas att man ser ju rätt het ut i stjärnljus ;)









 

Pepparkaka


En pepparkaka om dagen gör dig snäll och varm i magen.




Jag borde helt klart bli poet. Eller hur?? :)
Var på SP idag (där fick jag pepparkaka) och skrev äntligen klart men litteraturrapport. La precis upp den på sidan för granskning och betygsättning. Trots massa ordbajseri blev den inte helt katastrofal ändå. De ville ha åsikter och reflektion och just det fick de. Hepp!

JG lagar mat åt mig borta i köket. Kycklingwok med grönsakeroch stark kokosmjölksås. Mums! Lite farligt dock eftersom Johans stark är min defenition av härdsmälta. Lika bra jag inte duschar efter träningen försen efter maten. Kommer svettas som en gris. Oooh nu verkar det vara färdigt. So long!





Mumsig morotssoppa

Härligt god soppa som värmer både öga, mage och själ. Lite trixig tycker jag den är att få till med kryddningen så att alla smaker kommer fram på bästa sätt. Prova dig fram för att få det resultat som du gillar bäst.
Smaklig måltid!


Ingredienser:
lite olja (att steka med)
1 finhackad gul lök
4 tsk finhackad färsk ingefära
3-4 pressade vitlöksklyftor

En liten apelsin
6 hg morötter i ca 2,5 cm skivor
1,5 tärning grönsaksbuljong


finrivet skal från en citron
ca en halv dl matlagningsgrädde


Gör såhär:
Fräs löken i olja ett par minuter. Lägg i ingefära och vitlök.
I med morotsskivorna och fräs några minuter. Häll på vatten och ha i buljongtärningarna. (Bryt gärna sönder dem innan).

Skala och "klyfta" apelsinen, skär klyftorna på mitten och ha i soppan.

Koka upp och låt det puttra tills morötterna har mjuknat.
Mixa för att sen salta och peppra. Ha eventuellt i mer vitlök eller ingefära, smaka av och lägg till efter egen smak.

Blanda grädde (går med skum från varm vispad mjölk med) med citronskalet och klicka i soppan.