Landet "Gud så fantastiskt"

Äntligen hemma efter hårdkörare på palatset. Puh! Det var bara jag och en enträgen jurist-tjej som satt kvar i salen. Jag gav till sist upp kampen om första platsen och begav mig hemåt för lite tid med nyheter, godis och blogg :)

Blir än en gång upprörd över USA och den nationens syn på sig själva och sina handlingar kontra deras syn på omvärlden och omvärldens handlingar. För att generalisera så kan USA bete sig lite hur som helst och kalla det för demokratifrämjande gärningar. Om dessa gärningar innebär krig, dödade civila spelar mindre roll. Målet helgar medlen. Liknande gärningar, men den här gången från andra klassas omedelbart som terrorism, ett hot mot demokratin, mot och USA och världen. (USA=världen i amerikanska ordböcker?)
Att USA har fängelser där vem som helst kan hamna utan rättegång och möjlighet till försvar, "råkar" döda barn och vuxna i Syrien, hjälpt farliga ledare till makten (som de senare bekämpar med vapen - intressant paradox), vägrar skriva på FNs barnkonvention (bara USA och Somalia har inte skrivit under) och låter staten döda som straff verkar inte mana till självrannsakan och analys av sin roll i världspolitiken. Vad USA gör är ju norm och därmed rätt.

Skönt med en tydlig mall att gå efter. Tänk såhär: Du är störst, bäst och vackrast. Trampa på andra om det kan gagna dig. Är vinsten dessutom kortsiktig är det extra bra. Kom ihåg att vad som gäller för dig inte gäller för andra. Skriv om reglerna om de inte passar just då. Sist men inte minst, du kan alltid referera till din gud för att förkasta andra sätt att leva.

.....eller vänta...var det muslimerna som gjorde så????

-----------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback